Träning & tävling

TRÄNING

Verksamheten grundas på idag främst på vattenträning 2 dagar i veckan och kompletteras ibland med träning på fast mark i form av cirkelgym utomhus och löpträning, allt efter väder och deltagare.

Kolla alltid vår kalender, vi lägger stor vikt i att alltid hålla den uppdaterad med rätt tider och plats för träningstillfällen.

Från september till maj tränar vi på onsdagar och söndagar i simhallen Pingvinen i Varberg. Söndagar är alltid med tränare medan onsdagar främst är träning för egen skull och främst fokus på ren simning.

Inomhusträningen har inriktning mot livräddning som sport med genomgångar i första hjälpen samt övningar.

Mellan juni och augusti tränar vi i havet vid Varbergs kuster, även då på söndagar men tiderna kan variera.

Utomhusträningen har inriktning mot att vi skall bli bättre på att hantera havet och den utrustning vi har som livräddare i havet, t.ex. räddningsbrädor, torpeder, Stand Up Paddle-brädor (SUP) och att fridyka.

Vi inriktar oss mot gemenskap och välbefinnande. Man har chans att, tillsammans med oss, i egen takt utveckla vattenvana och simteknik. Verksamheten är uppdelad i: familjesim, junior- och seniorverksamhet.

Vi ser gärna att Du kommer och provar på.

Medlemskap i SLS krävs för delaktighet i vår verksamhet.

Se www.svenskalivraddningssallskapet.se för aktuella medlemsavgifter.

Träningsavgifter i föreningen

1500 kr/år för 17 år och äldre

750 kr/ år för barn 7 – 16 år

2000 kr/år för familjemedlemskap

250 kr/år för stödmedlem som inte tar aktiv del i den regelbundna verksamheten.

Junior

Simma 25 meter med valfritt simsätt i magläge på djupt vatten. Bogsering 10 meter med liksidiga arm- och bentag, av jämnstor kamrat i livboj.

Senior

Simma 200 meter, varav 50 meter på rygg.

Tävling

Till dig som tycker om att tävla kan vi erbjuda två olika varianter av tävling: nordisk och internationell. Här kan man vara med på SM varje år och är man en duktig simmare finns det även stora möjligheter att komma med i landslaget och tävla i både EM och VM.

Det går att tävla både i lag och individuellt.

Mer om de olika tävlingsvarianterna kan du läsa på SLS hemsida.